Byt land / språk

Sweden

x

#Världsarvsgård #Hälsingegård #Ljusdal

Bommars

Bommars är en av de sju utvalda hälsingegårdarna på Unescos världsarvslista. 

Gården med sina brunbrända timmerhus ligger i byn Letsbo, norr om Ljusdal. Här finns en stark tradition, generationer tillbaka, att bruka skog och mark. I huset finns originalinredning från år 1848. Festsalen är särskilt utmärkande med sina tapeter som har schablonmålning mellan tapetvåderna. Värt att se är också marmoreringsmålningar, ådringsmålning och schabloner i de intilliggande rummen. Många fina redskap från förr i tiden finns bevarade. 

Familjen Envall välkomnar till guidade visningar där du både får höra om livsöden på gården och se de vackra högtidsmiljöerna som finns bevarade. 

Karl-Erik och Marie Envall guidar på familjegården

Öppet

Visning av gården sker efter förbokning.
Pris 200 kr/person, inklusive fika. Gratis för barn under 16 år.

Kontakt

Brovägen 8, Letsbo

070-292 98 62, Marie
076-785 16 95, Karl-Erik

Ljusdals kommun

I Ljusdals kommun finns mycket att göra på fritiden. Föreningslivet blomstrar och utbudet av aktiviteter är stort året runt. Här finns också Världsarvet Hälsingegårdar och ett rikt kulturutbud.

Konsten att vårda ett världsarv

»Ägarna till våra världsarvsgårdar är obegripligt tillmötes-
gående. De accepterar att vi joxar med deras hus, lägger oss…

Koppla av internet och koppla upp mot wood wide webb

Vi befinner oss i en tid när folk kan leva ett helt liv utan att se ett enda träd och läkare skriver ut naturkontakt på …

Varför mår vi bra i naturen?

Genom en enkätstudie i kombination med intervjuer har en forskningsgrupp från Sverige, Danmark och Estland sökt svar på …