Byt land / språk

Sweden

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui.

#Hälsingegård #Besökscentrum #Ljusdal

Stenegård

Välkommen till Världsarvscentrum på Stenegård, här hittar du information om Stenegård och Världsarvet Hälsingegårdar. Hos oss får du hjälp att planera din resa till de sju världsarvsgårdarna samt ett 30-tal andra öppna hälsingegårdar med såväl färdrutter som skräddarsydda upplevelser. I världsarvscentrum finns också Lilla världsarvsbutiken med lokalt hantverk, utvald design och hållbara leksaker. 

Riksdagsmannen Julius Brun grundade Stenegård i Järvsö under mitten av 1800-talet, som på den tiden var ett mönsterlantbruk där det fanns apotek, läkarmottagning och bank.

Idag är Stenegård ett av Hälsinglands främsta besöksmål och lockar årligen mängder av besökare med sina butiker, matställen, konstnärskollektiv, hälsoterapeuter, barnområde och en vacker trädgård. Gamla hantverkstraditioner och byggnadsvård samsas här med samtida konst, musik, silversmycken och ekologisk hudvård. 

Öppet

Normalt sett har Världsarvscentrum öppet året runt, dock kan det vara annat som gäller på grund av Covid -19.

Se Stenegårds hemsida för aktuella öppettider innan du besöker oss.

Sommarens öppettider i Världsarvscentrum:

6 juni–29 augusti, alla dagar kl. 11 – 16

Kontakt

Stenegård 11
Järvsö

0651-34 00 21

Ljusdals kommun

I Ljusdals kommun finns mycket att göra. Föreningslivet blomstrar, och aktivitetsutbudet är stort året runt. Här finns också Världsarvet Hälsingegårdar samt ett varierat kulturutbud.

Nyhetsbrev